Od pripovijedne imaginacije do roda i nacije: Marija Jurić Zagorka u kontekstu žanra romanse - Kolanović, Maša (Array, 2006)
Rad promišlja popularne romane Marije Jurić Zagorke u kontekstu žanra romanse prema teorijama toga žanra kako ih donose Janice Radway i Northrop Frye.