Irska, Hrvatska i postkolonijalnost: Između previše i premalo teorije - Knežević, Borislav (Array, 2008)
Tekst se bavi usporedbom hrvatske i irske kulture i povijesti kroz prizmu postkolonijalne teorije, te istražuje načine primjenljivosti postkolonijalnog diskursa na te dvije nacionalne situacije.