Traversando il mare: l'arte tra Duecento e Rinascimento - Fisković, Igor (Array, 2007)
Geografska susjedstva i trajna razmjena dobara između Italije i Dalmacije pridonijeli su stvaranju zajedničkih umjetničkih tradicija. One su se očitovale tijekom čitavoga srednjeg vijeka, posebice u stoljećima humanističke kulture, pa se u tom smislu očitava znatan broj likovnih ostvarenja.