Hrvatsko lice "Etruskologije" - Kuntić-Makvić, Bruna (Array, 2008)
Vrijednost djela "Etruscologia" M. Pallottina u svjetskim razmjerima i razlozi za hrvatsko izdanje. Načela i metode po kojima je izdanje pripremljeno. Terminologija. Ujednačavanje i pohrvaćivanje vlastitih imena. Posebna oprema hrvatskog izdanja.