Glumica kao dramski lik - Senker, Boris (Array, 2007)
Usporedba dramskih tekstova N. Romčevića i S. Šnajdera, s naslovnim likovima glumica koje su u prošlosti nastupale uglavnom na njemačkim pozornicama. Navode se sličnosti u životima i karijerama tih glumica (F. C. Neuber i E. Boić) kao i slični ili istovjetni postupci obojice autora. Ističu se potom bitne razlike u njihovom pristupu nekim problemina, napose odnosu kazališta i politike, odnosno centara moći, a na kraju se nudi i moguće tumačenje razloga zbog kojih su oba dramatičara kazalištu istodobno, ali posve neovisno, ponudili tekstove o tim glumicama.