Tito Strozzi kao glumac u Shakespeareovim dramama i njihov redatelj - Senker, Boris (2007)
T. Strozzi nastupao je u izvedbama Shakespeareovih drama u hrvatskim kazalištima od 1919. do 1963., od kojih je neke i režirao. Glumački su najzanimljivije bile njegove interpretacije Rikarda Trećeg i Hamleta, a redateljski najuspjelija ostvarenja 'Julije Cezar' i 'Hamket'. Posebna pozornost u tekstu se posvećuje recepciji njegovih glumačkih i redateljskih ostvarenja u hrvatskoj kazališnoj kritici i periodici.
Projekt MZOS
HRV