Suvremena hrvatska proza i popularna kultura - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2006)
U članku se daje distinkcija između popularne kulture i populizma, razmatra se opreka između elitizma i popularne kulture/populizma u dijakronijskoj vizuri od moderne do postmoderne te pojava tržišno-medijske poetike FAK-a u hrvatskoj književnosti 2000-ih. U tom teorijskom okviru osvrće se na polemiku 2003. oko popularne i populističke ženske matrice (B. Radaković, E. Popović, V. Visković, K. Lokotar) te izdvajaju tri postfeministička marketinška modusa: virago carnevalis (Vedrana Rudan), mulier dalmatica (Arijana Čulina) te femina litteraria (Julijana Matanović).