Onegin više nije dendi (O elementima dendizma u "Evgeniju Oneginu") - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (2008)
U tekstu je riječ o dendizmu kao načelnom modnom trendu, koji se razvio u Europi u 18. st. Iz Engleske, a potom Francuske preselio se u i u Rusiju. Junak Puškinova romana jedan je od predstavnika dendizma, što naglašava svojom odjećom, modom, kolekcionarstvom ; obrazovanjem ; tjelesnim kodovima te ponašanjem. Na samome kraju romana, on prestaje biti dendi.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV