Dalmatinska zagora u ranome novom vijeku: pitanja za raspravu - Roksandić, Drago (Array, 2007)
U članku, napisanu za katalog izložbe o Dalmatinskoj zagori u Klovićevim dvorima, težište je na propitivanju nastanka pojma &laquo ; Zagora&raquo ; u ranome novom vijeku, kada je cijelo to područje mletačko-osmansko pograničje, točnije, imperijalno krajište u distinktivnim sociokulturnim oblicima opstojnosti.