Postoji li jezik fikcije - Bagić, Krešimir (2007)
Rad propituje postoji li jezik fikcije, postoje li jezični mehanizmi ili postupci koji bi bili karakteristični samo za fikcionalne porabe jezika. Autorova je teza da na razini funkcioniranja jezika nije moguće ustanoviti razliku između fikcije i faktografije odnosno da je razlika pragmatička a ne lingvistička. Tezu oprimjeruje analizom uloge parafraze (kao figure i kao postupka) u različitim diskurzivnim kontekstima i praksama.
Projekt MZOS
HRV