The Krugovi: A Croatian Opening (1952-1958) - Brlek, Tomislav (Array, 2007)
Rad pruža sintetički prikaz književnog časopisa Krugovi, koji je u razdoblju svoga izlaženja (1952-1958) igrao iznimno važnu ulogu u kulturnim zbivanjima u Hrvatskoj. Uz kratak opis političkog i njime uvjetovanog književnog konteksta, razrađuju se glavne implicitne i eksplicitne poetičke i kritičke postavke na kojima su se temeljili prilozi domaćih autora kao i izbor prijevoda ili prikaza opusa stranih autora.