Status časopisa u Šicelovoj Povijesti - Brešić, Vinko (2007)
Književnopovijesnu praksu tretiranja časopisa kao posebnog područja književne sintakse, koju je uveo Antun Barac, najdosljednije je nastavio i u svojoj je višesveščanoj Povijesti hrvatske književnosti (Zagreb, 2004-2005: knj. 1-3) primijenio Miroslav Šicel. Iako je tiskani medij izdigao na razinu na kojoj se gotovo ravnopravno tretira s piscima i djelima, ni Šicel kao ni ostali nacionalni književni povjesničari još uvijek ne uzimaju u obzir stvarne učinke koji je ovaj medij objektivno imao na model postilirske, tj.upravo novim medijem generirane novije hrvatske književnosti.
Projekt MZOS
HRV