Neki aspekti revizionizma u hrvatskoj historiografiji devedesetih godina XX stoljeća - motivi, metode i odjeci - Goldstein, Ivo; Hutinec, Goran (2007)
Autori se osvrću na revizionizam u Hrvatskoj u toku devedesetih godina dvadesetog stoljeća, označavajući ga kao specifičnu socio-političku anomaliju. Nasuprot zapadnim zemljama Europe, u Hrvatskoj je u toku devedesetih politička vlast tolerirala a ponekad i ohrabrivala povijesni revizionizam u sklopu akcije fetišizacije države i isticanja hrvatskog državotvorstva.
Projekt MZOS
HRV