Stilistika klitika u tumačenjima hrvatskih gramatičara - Peti-Stantić, Anita (Array, 2002)
U radu se iznose stavovi hrvatskih gramatičara o poziciji klitika u sintaktičkom ustrojstvu rečenice te se argumentirano dokazuje kako su klitike u njoj stilotvoran, a ne mehanički uvrstiv element.