Osposobljavanje odgojno - obrazovne ustanove za kontinuirano usavršavanje tj. uspostavljanje održivog razvoja - Slunjski, Edita (2008)
Koncept održivog razvoja najčešće se određuje kao dugoročno promišljanje razvoja čovjeka i društva temeljenog na zaštiti i očuvanju prirodnih resursa. No, očuvanje prirodnog okoliša predstavlja samo dio kompleksne cjeline uvjeta potrebnih za kvalitetno življenje čovjeka u sadašnjosti, i njegov individualni i društveni prosperitet u budućnosti. Održivi razvoj uključuje i promišljanje nematerijalnih (socijalnih) čimbenika, povezanih s vrijednostima kao sloboda, solidarnost, jednakost i međusobno uvažavanje ljudi, bez obzira na njihove različitosti. Za njih je u odgojno – obrazovnoj ustanovi potrebno stvarati organizacijske preduvjete i infrastrukture koje omogućuju svakodnevno demokratično i humano življenje. Odgojno – obrazovne ustanove učenike trebaju osposobljavati za snalaženje s kompleksnim i dinamičnim fenomenima prirodne i društvene realnosti čovjeka novog doba, iz kog se razloga i same trebaju kontinuirano mijenjati i usavršavati, tj. uspostaviti održivi razvoj.
Projekt MZOS
HRV