Češčenje svetega Martina Tourskega v Dalmaciji v pozni antiki in zgodnjem srednjem veku - Vedriš, Trpimir (Array, 2008)
Glavni namen tega članka je razprava o problemu kronoloških plasti kulta svetega Martina Tourskega in smereh njegovega širenja na območju poznoantične in zgodnjesrednjeveške Dalmacije med 5. in 9. stoletjem.