Hrvatska frazeologija - staro i novo - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2008)
U članku se daje opis trenutne situacije u hrvatskoj frazeologiji. Govori se o promjenama u frazeološkom fondu: neki frazemi prelaze u pasivni fond, kod drugih je vidljivo upotrebno i semantičko raslojavanje. Novi frazemi nastaju posuđivanjem iz drugih jezika dok se dio njih formira s hrvatskim sastavnicama. Zabilježeno je i mijenjanje značenja starih frazema, kao i prijelaz frazema iz profesionalnih žargona u opći frazeološki fond.