Afirmacija roditeljstva - Maleš, Dubravka (2003)
Kako bi se izravno ili posredno utjecalo na unapređivanje kvalitete života djeteta u obitelji, odgojno-obrazovnoj ustanovi i lokalnoj zajednici, a u namjeri poticanja njegova cjelokupnog (intelektualnog, socijalnog i emocionalnog) razvoja i školskog uspjeha, nužno se nameće potreba uspostavljanja kvalitetnih, na ravnopravnosti utemeljenih suradničkih odnosa između obitelji i odgojno-obrazovne ustanove. Osim toga, u radu se propituje važnost pedagoškog obrazovanja roditelja te se daju opće smjernice za izradu strategije jačanja roditeljske kompetentnosti.
HRV