Pogovor prijevodu ogleda “ O tragičnom osjećanju života” Miguela Unamuna - Polić-Bobić, Mirjana (2002)
U pogovoru je predstavljen cjelokupni književni rad i djelo Miguela de Unamuna, te njegov utjecaj na španjolsku književnost. Navedeni su i mnogi podatci o Unamunovu političkom djelovanju i kontaktima s književnicima i publicistima iz cijele Europe.
HRV