Predgovor zborniku radova "Matija Mesić: prvi rektor Sveučilišta u Zagrebu" - Polić-Bobić, Mirjana (1997)
U Predgovoru se objašnjava vrijednost radova sa znanstveno-stručnog skupa posvećena Matiji Mesiću, prvom rektoru moderniziranog Sveučilišta u Zagrebu is očišta njihove zamjerne znanstvene i stručne razine, ali i zato što povijest Sveučilišta u Zagrebu i njegova u uloga u hrvatskoj povijeti i kulturi nije znanstveno istražena.
HRV