Atribut andetrijskog Atisa - Vilogorac Brčić, Inga (Array, 2008)
U Andetriju je pronađena statua frigijskoga boga Atisa u klečećem položaju, uzdignute desne ruke u kojoj je držao neki od svojih atributa. Dosad se u literaturi tumačilo da je prikazan u stavu samokastracije te da je u ruci držao nož ili kamen, no zbog plesnog pokreta, ekstatična izraza lica i analogija s drugim Atisovim prikazima, atribut koji je držao morao je biti glazbeni instrument ili kazališna maska.