Povijest nakon povijesti: začudna logika ruske književnosti - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2009)
U radu se analiizira i tumači koncepcija, metodologija te specifičnost (u dijakronijskom i sinkronijskom smilu) historiografske koncepcije slavističkog povjesničara R. Lauera.