Teatar, svečanost, igre - misao Branka Gavelle - Čale Feldman, Lada (Array, 2008)
Tekst se bavi Gavellinom vizijom karaktera i funkcije kazališnih festivala uopće, napose razlozima osnutka Dubrovačkih ljetnih igara, te posebice posvećuje temeljima Gavelline teorije glume kao opetovano dozvanim konceptualnim parametrima i u njegovom doprinosu spomenutoj problematici.