Pogovor (Shoshana Felman: Pravno nesvjesno) - Čačinović, Nadežda (Array, 2007)
Pogovor kontekstualizira knjigu koja se bavi problematikom suđenja i traume u dvadesetom stoljeću u opus Shoshane Felman. Kao obrazac naslijeđen od velikih katastrofa i kolektivnih trauma 20. stoljeća, obećanje izvršenja zakonske pravde - pravde koja se vrši suđenjem i pravom - postalo je najprikladnijim i najvažnijim, izuzetno značajnim odgovorom civilizacije na nasilje koje ranjava. Stoga se može reći da se suvremena povijest na prijelazu tisućljeća kristalizira oko tih dvaju polova: suđenja (prava i pravde) s jedne strane i traume (kolektivne, kao i osobne traume, traume i sjećanja, traume i zaborava, traume i oprosta, traume i ponavljanja traume) s druge strane.