Nova proizvodnja znanja: perspektive u Hrvatskoj - Lažnjak, Jasminka (Array, 2008)
Rad ukazuje na činjenicu da pojava gospodarstva znanja u 90-tim godinama i potreba izgradnje nacionalne gospodarske konkurentnosti podrazumijeva radikalne promjene u sadašnjem tradicionalnom sustavu znanstvenih i sveučilišnih ustraživanja u Hrvatskoj te prelazak na novu proizvodnju znanja, kojoj je cilj kapitalizacija znanja i komercijalizacija istraživanja kroz povezivanje znanosti i gospodarstva. Rad izlaže osnovne karakteristike i značenje nove proizvodnje znanja te diskutira mogućnosti transformacije postojećeg hrvatskog znanstvenog sustava u model nove proizvodnje znanja. Zaključuje se da je uvođenje nove proizvodnje znanja moguće samo supsticijom klasične znanstvene politike inovacijskom politikom, odnosno kroz izgradnju cjelovitog nacionalnog inovacijskog sustava