Humanizam u djelu Gaje Petrovića - Stamenković, Barbara; Veljak, Lino (2008)
U članku se propituje koncept humanizma u pisanim djelima Gaje Petrovića uspoređujući ga sa istim konceptom u djelima Gabriele Marcela, Martina Heideggera, Jean Paul Sartrea i Alberta Camusa. Nasuprot protagonistima Mučnine i Stranca koji bivstvuju u solipsističkoj, nihilistički neplodnoj, odnosno nepromišljenoj egzistenciji, Petrovićevo humanističko promišljanje prakse priprema teritorij za slobodnu i kreativnu egzistenciju.
Projekt MZOS
HRV