Ekspresionizam u Hrvatskoj - Maković, Zvonko (Array, 2008)
U poglavlju opsežnoga kataloga „ Tiha pobuna – Najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ tumači se geneza i recepcija ekspresionizma u hrvatskoj likovnoj umjetnosti i književnosti, te ulozi časopisa koji su izlazili neposredno prije i nakon 1920. godine. Također, navode se veze s relevantnim njemačkim časopisima toga vremena kao i veze s europskim središtima avangardnih gibanja.