Mršava, debela ili baš kako treba? Poremećaji hranjenja - Lauri Korajlija, Anita (2009)
Čini se da živimo u svijetu u kojem su svi okupirani svojim izgledom. U suvremenom zapadnom svijetu propagirani ideal ženske ljepote podrazumijeva vitkost koja graniči s mršavosti. Stoga će najvjerojatnije odgovor većine vas na naslovno pitanje biti DEBELA, ili barem malo deblja/deblji nego bi trebala/trebao biti. Većina ljudi bila je ili će biti na dijeti makar jednom u svom životu. Iako je gotovo većina osoba koja pati od poremećaja hranjenja ženskoga spola, to nije problem koji zaobilazi muškarce. Ako smo svi tako zabrinuti, držimo dijetu ili vježbamo, postavlja se pitanje što je « ; normalo, uobičajeno» ; ponašanje, a što ponašanje koje ukazuje na to da osoba ima problema i da je potrebno na njima raditi. Ova je granica naročito tanka u ranim fazama bolesti, jer ako zanemarimo znakove za uzbunu i simptome bolesti oni će se pojačati i poremećaj će biti sve teže i teže tretirati.
Projekt MZOS
HRV