Konstrukcija i reprezentacija ženskoga identiteta u Zagorkinu Ženskom listu - Coha, Suzana (Array, 2008)
Teleološka poimanja povijesti koja modernost povezuju s kumulacijom i progresom (kako se smatra, maskulinome habitusu inherentne) racionalnosti iz svojih razmatranja isključuju ženske prakse kao trivijalne i, u stanovitome smislu, "antimodernističke". Nasuprot takvim shvaćanjima, ovaj rad, na primjeru analize i interpretacije Zagorkinoga Ženskog lista, nastoji pokazati kako se reprezentacije moderniteta i reprezentacije ženskoga međusobno ne isključuju, već su u konstantnom odnosu višestruke međuovisnosti.