Španjolska - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 2009)
Članak daje pregled španjolske književnosti i kulture XVI. stoljeća, temeljnih razlika između španjolske i ostale europske renesanse, te utjecaj španjolsek književnosti tog vremena na ostale europske književnosti i kulture. Posebno se bavi tim utjecajem u dijelu teksta o dubrovačko-španjolskim vezama u tom razdoblju.