Naznana prvakinja povijesti žena u Hrvatskoj - Ograjšek Gorenjak, Ida (2008)
Okosnica rada je tekst Marije Jurić Zagorke "Neznana junakinja hrvatskog naroda". Rad je stavljen u kontekst razvoja ženske povijesti u Hrvatskoj i svijetu, specifičnosti političke sredine tog vremena te ciljeva ženskog pokreta u Kraljevini Jugoslaviji. Analiza otvara pitanje "nevidljivih" žena u povijesti i stavlja ga u kontekst konstrukcije povijesnih "istina" i dekonstrukcije povijesnog zaborava.
Projekt MZOS
HRV