Znanstvena i seminarska interpretacija. Odnos književne metodologije i visokoškolske didaktike književnosti - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (2008)
Rad problematizira pitanja interpretacije književnosti u uvjetima neprestane promjene književne metodologije, aktualnoga metodološkoga pluralizma i suvremene nastave književnosti na fakultetu. Autorov koncept seminarske interpretacije povezuje se s razumijevanjem književnosti kao određene "estetske realnosti", jezično-estetske komunikacije, čemu najviše odgovara polivalentna, interkulturno-dijaloška konvencija razumijevanja i sistematizacije književnosti.
Rad je povezan s projektom Interkulturna povijest književnosti u didaktičkom aspektu: interkulturna-dijaloška konvencija razumijevanja osobito je naglašena u proučavanju i nastavi druge/strane književnosti.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV