Slikarstvo 19. stoljeća - Maković, Zvonko (Array, 2009)
Tekst govori o slikarstvu u Slavoniji u 19. stoljeću. Najveći je naglasak postavljen na djelovanje osječke risarske škole, potom na djelovanje stranih slikara na portretiranju slavonskog plemstva, te na domaće portretiste.