Katedrala u Đakovu - Damjanović, Dragan (Array, 2009)
Tekst donosi pregled povijesti gradnje i opremanja katedrale u Đakovu, najznačajnije sakralne novogradnje ne samo Slavonije već i cijele Hrvatske. Osobito je istaknuta uloga biskupa Josipa Jurja Strossmayera u njezinoj izgradnji.