Slavistička književna komparatistika danas - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (2008)
Rad je svojevrsna sinteza iznesena u deset teza višegodišnjih autorovih istraživanja o mogućnostima i granicama komparativnoga proučavanja slavenskih, posebno južnoslavenskih književnosti. Pored zagovaranja metoda moderne komparatistike, rješenja se vide i u razvoju novog interkulturnog pristupa u suvremenim slavističkim studijima.
Rad je izravno povezan s novim projektom kojemu je autor rada voditelj i glavni istraživač.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV