Theatrum mundi - Čale Feldman, Lada (Array, 2009)
Članak ocrtava povijest toposa "kazališta svijeta", te njegove raznolike retoričke, religijske, etičke i političke implikacije, od Platona do suvremenih uporaba iste metafore u društvenim znanostima, posebice se osvrćući na njezinu raširenost u renesansnoj misli, književnosti, kazalištu i likovnoj umjetnosti, te ukazujući na dodirne sugestije ideje "teatra svijeta" u opusu Marina Držića.