(Ratna konstrukcija urbane zbilje) - (Čaldarović, Ognjen) (1992)
U radu se navode najvažniji učinci rata na normalnu urbano svakodnevicu. Ukazuje se na činjenicu da djelovanje rata dovodi ne samo do fizičkog, nego i duhovnog razaranja tkiva grada, njegove društvenosti i osnovnih okvira života.
HRV