Od dijagnoze do terapije - sociologijska teorija: pacijent je dobro pregledan, no još nije izliječen.. - Čaldarović, Ognjen (Array, 2000)
U radu se iznose osnovne kritičke točke u pokušaju Mouzelisa da transformira i reformira suvremenu sociologijsku teoriju. Ukazuje se na problematičnost nekih rješenja i ideja, ali i na prednosti koje posebno nosi autorova ideja o biografskom pristupu i aproprijaciji.