Od praslavenskoga do hrvatskoga jezika - Matasović, Ranko (Array, 2009)
Sažet prikaz povijesti hrvatskoga jezika od praslavenskoga do hrvatskoga. Bitni podatci za tumačenje povijesne hrvatske onomastike i etimologiju pojedinih riječi.