Svijet znanja i sudbina knjige - Tuđman, Miroslav (Array, 2008)
Na radovima profesora A. Stipčevića o povijesti i sudbini knjige, autor je izradio tipologiju znanja. Znanje je podijeljeno u dvije kategorije: otvoreno znanje i kontrolirano znanje. U radu se podrobno opisuje odnos između dvije vrste otvorenog znanja: javnog i društvenog znanja. Kontrolirano znanje čine štičena znanja (privatna, klasificirana, prikrivena, itd.) te cenzurirana znanja. Podrobnije je prikazan odnos između društvenog, javnog i cenzuriranog znanja.