Šenoin roman "Zlatarovo zlato" u spletu modernih metodičkih koncepcija i teorije recepcije (dopune i doradbe već objavljenog rada) - Pandžić, Vlado (Array, 1996)
U radu su predstavljena istraživanja koja neprijeporno pokazuju da je "Zlatarovo zlato" najčitaniji hrvatski roman u posljednjih sto dvadeset pet godina. Moguće je i suvremene učenike vrlo uspješno motivirati za recepciju toga romana. Poticajna priprema učenika (čitatelja) jamči u spletu modernih metodičkih koncepcija i teorije recepcije izvrsne recepcijske rezultate.