Jelenićevi prilozi za povijest govorništva bosanskih franjevaca - Pandžić, Vlado, kroatist (Array, 2008)
U ovome radu se raščlanjuje, prosuđuje i ocjenjuje doprinos fra Julijana Jelenića istraživanju govorništva bosanskih franjevaca, posebice njihova govorničkog odgoja i obrazovanja. Bez dvojbe se može istaknuti da su vrlo značajni njegovi uglavnom jezgroviti prilozi. Kao iznimno naobražen i motiviran povjesničar je pokazao koliko je bosanskim franjevcima bilo važno govorničko umijeće tijekom šest teških stoljeća te zašto je bilo potrebno njihovo sustavno govorničko školovanje.