'Sve ću ja vas opisati' - Čale, Morana (Array, 2009)
Marinkovićeva novelistička zbirka Pod balkonom prividno se zasniva na lokalnoj anegdoti, karikaturalnom portretu, opisu endemskog čudaštva i specifično klasno-interesnih i ideoloških sukoba u skučenoj otočkoj zajednici u godinama prije i za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Tekst, međutim, pokazuje da je provodna tematska nit zbirke problem čitanja odnosno gledanja kao (ne)sposobnosti razumijevanja čovjekove zapletenosti i stalnih zrcalnih preokreta značenja u pismu, kojima Marinkovićevo pismo čita i komentira samo sebe, svojega čitatelja, pisca i čitatelja uopće.