Kašupski jezik i globalizacija - Sesar, Dubravka (Array, 2009)
U okviru teme ''Lice i naličje jezične globalizacije'' ovaj se kratki prilog bavi najnovijim društvenim statusom kašupskoga kao regionalnoga jezika. Problem je stavljen u kontekst pravne zaštite ''malih'' i ''manje upotrebljavanih'' jezika, definiranih Europskom poveljom o regionalnim jezicima i jezicima manjina (1992.) i pravne zaštite kašupskoga u poljskom Zakonu o nacionalnim i etničkim manjinama te o regionalnom jeziku (2005.).