Mali i manji između integracije i globalizacije - Kryzan-Stanojević, Barbara (Array, 2009)
Osim terminoloških nedorečenosti globalizacija pokreće niz aksioloških nedoumica. Uz pozitivno vrednovanje globalizacijskih procesa moramo se pozabaviti pitanjem opstanka dijalekata i njihovim statusom. Postavlja se pitanje kako spriječiti unifikaciju jezika, a da ga pri tome ne osudimo na "skansenizaciju".