Historijska znanost i izazovi lingvističkog i kulturnog obrata - Blažević, Zrinka (Array, 2009)
U ovome se radu pokušava ponuditi odgovor na pitanje u čemu bi se mogao sastojati "izazov" kulturne teorije za tradicionalno teorijski ne odveć senzibiliziranu historijsku znanost. Uvodno se skiciraju obrisi "postmodenog stanja" humanističkih disciplina, a potom se u sažetom pregledu ključnih koncepata i paradigmi kulturne teorije ukazuje na njihov moguć doprinos epistemološkim i metodološkim inovacijama u okviru suvremene historiografije.