Prevođenje neverbalnih vizualnih jedinica u verbalne (na primjerima hrvatskoga i poljskoga jezika) - Pintarić, Neda (2009)
Autorica opisuje verbalne i neverbalne mogućnosti izražavanja vizualnih znakova koji se zovu pragmemi (leksičke jedinice) i pragmafrazemi (pragmatičke jedinice). Vizualna komunikacija može biti utemeljena prirodnim i kulturološkim znakovima, nazvanima kulturemima. Svaki neverbalni znak može imati nekoliko verbalnih znakova što znači da su jezični znakovi razvijeniji od nejezičnih.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV