Iskustva jednog recenzenta - Kovač, Zvonko, profesor književnosti (2009)
Opetovanim svraćanjem pozornosti na ozbiljna upozorenja koja sam davao prilikom recenziranja pojedinih slovenskih studijskih programa, moj prilog diskusiji na okruglom stolu o iskustvima s «Bolonjom», s novom reformom studija, koncentriran je na četiri područja, od njih petnaestak, na koja recenzent, prema utvrđenom obrascu mora dati svoje odgovore. Pri tome sam nacrte programa ljubljanske slovenistike i južne slavistike usporedio s općenitim zagrebačkim iskustvima reforme studija, dakle ne samo južnoslavističkoga i kroatističkoga. Na kraju, daju se u obliku odgovora povjerenstvu za unapređenje nastave, zaključne konstatacije, s namjerom konačnoga odustajanja od recenzija i novih diskusija o reformi.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV