Benediktinci na sjevernom Jadranu - Jurković, Miljenko (2008)
Autor raspravlja o benediktinskim samostanima na prostoru sjevernog Jadrana, koji uključuje otoke Krk, Lošinj, Cres, Rab i Pag, u vremenu srednjeg vijeka. Donosi arheološke podatke, analizu nestalih samostana i potom analizira arhitekturu i skulpturu onih koji su preostali.
Projekt MZOS
HRV