Kratice u hrvatskome: hrvatske, međujezične i engleske - Cvikić, Lidija; Jelaska, Zrinka (2011)
Za razliku od glavnine jezičnih pojava za koje je nedvojbeno kojoj jezičnoj razini ili jezikoslovnoj disciplini pripadaju, narav kratica pomalo je nejasna. Jesu li one riječi, znakovi ili nešto treće, nije lako zaključiti ni uvidom u jezične priručnike. Kratice su rijetka jezična pojava koja se opisuje i u hrvatskih gramatikama i u hrvatskim pravopisima. Cilj je ovoga rada odrediti što su kratice te pokazati kako i na ovu jezičnu pojavu djeluju globalizacijski procesi.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV